Градска општина Звездара, Волонтерски сервис Зведаре и општинска Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом ће Међународни дан породице обележити у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре (Булевар краља Александра 395) у понедељак 15. маја од 12 до 13 сати, радионицом и дружењем са породицама које имају члана са инвалидитетом. То ће бити прилика да се присутни подсете најважнијих вредности и улога породице и да проведу време у забавним активностима и дружењу.

 

Породица је камен темељац заједнице, а заједница је камен темељац друштва. Она нас од детињства учи базичним животним вештинама које нам помажу да преживимо и напредујемо током целог нашег живота. Она је наш камен темељац, извор сигурности, топлине и прихватања. Многе друштвене промене имају велики утицај на породицу и њено функционисање, али оно што остаје непромењено је значај и улога коју породица има за нас и за цело друштво. Без обзира какви нас изазови чекају у животу, наша породица је увек ту за нас.

 

Управо зато, и овог 15. маја, на Звездари се и ове године обележава Међународни дан породице, са жељом да буде указано на значај породичних веза и односа и важност њиховог очувања. То је дан када породице треба да се уједине, да проведу време у заједничким активностима, окупе се, разговарају,….