Након летње паузе. у оквиру Школе компјутера за сениоре, Волонтерски сервис Звездаре наставља са реализацијом обуке сениора у коришћењу апликација на мобилним телефонима. Обука се реализује у малим групама до 4 полазника сваког петка од 11 до 12 часова у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре у Месној заједници Зелено брдо, Булевар краља Александра 395.

 

Уз помоћ волонтерке/а, Хане, Лазара и Видана полазници имају прилику да упознају и максимално користе могућности својих мобилних телефона, да самостално користе апликације за које буду заинтересовани (вибер, отварање налога, временска прогноза, календар, интернет, камеру, друштвене мреже- ФБ, инстаграм, твитер и др.).

 

Одговарајући на потребе суграђана у условима ограничења у свакодневном животу у време епидемије, али и права сениора на електронску писменост, у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре сваког уторка и четвртка отворен је телефон 011/286 44 26 од 10 до 14 часова за пријављивање заинтересованих суграђана за ову обуку али и друге едукативне и креативне радионице Сервиса.

 

Искуство из месеци које проводимо у условима епидемије и изолације показало је да су се суграђани, посебно сениорске генерације, којима су били доступни интернет садржаји и електронска комуникација, осетили значајно мање усамљено, искључено и депресивно као и низ последица обавезне социјалне дистанце на ментално здравље. Имајући то у виду, Волонтерски сервис Звездаре мотивише и помаже старијим суграђанима да у учењу у Школи компјутера за сениоре, савлађујућу страх и писменост на рачуару на тај начин, значајно унапређују квалитет свог свакодневног живота.

 

Радионице су бесплатне, а улаз је слободан али ограничен.