Одговарајући на потребе суграђана у  условима ограничења у свакодневном животу у време епидемије, али и права сениора на електронску писменост, у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре од понедељка 1.новембра отворен је телефон 011/286 44 26, сваког радног дана од 10 до 14 часова, за пријављивање полазника за обуку за коришћењe апликација на мобилном телефону.

Обука се реализује у оквиру Школе компјутера за сениоре, у малим групама по 2 полазника и у складу са актуелним епидемиолошким мерама. Радионице се реализују четвртком  и петком од 10 до 12 часова. Приликом пријављивања, суграђани треба и да се определе за термин због прављења расореда.

Уз помоћ волонтера Александра, Лазара и Видана полазници ће имати прилику да упознају и максимално користе могућности својих мобилних телефона, да самостално користе апликације за које буду заинтересовани (вибер, временска прогноза, календар, интернет, камеру и сл.).

Као и у Школи компјутера, и на овим часовима, прва лекција ће започети напоменама волонтера да  током обуке могу све да питају јер нема „глупих“ питања, као и да ништа на телефону не могу да покваре.

Искуство из месеци које проводимо у условима епидемије и изолације  показало је да су се суграђани, посебно сениорске генерације, којима су били доступни интернет садржаји и електронска комуникација, осетили значајно мање усамљено, искључено и депресивно као и низ последица обавезне социјалне дистанце на ментално здравље. Имајући то у виду, Волонтерски сервис Звездаре мотивише и помаже старијим суграђанима да у учењу у Школи компјутера за сениоре савлађујућу страх и писменост на рачуару и на тај начин значајно унапређују квалитет свог свакодневног живота.

Улаз је слободан али ограничен.

Уз обуку за коришћење мобилних телефона, Волонтерски сервис врши упис и у Школу компјутера за сениоре.

Радионице су бесплатне и одржавају се у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре у Месној заједници Зелено брдо, Булевар краља Александра 395 у складу са свим актуелним епидемиолошким мерама.