Канцеларија за младе Градске општине Звездара, у сарадњи са Академијом техничких струковних студија Београд, организује обуке за развој дигиталних компетенција код младих.

 

Млади од 15 до 30 година се могу пријавити да бесплатно похађају једну од три планиране обуке: Мултимедијални алати, Основе програма Adobe Illustrator и Основе програма Adobe Photoshop.

 

Позивамо младе да се пријаве за похађање обука на e-mail Канцеларије за младе: kzm@zvezdara.org.rs.

 

У пријави је потребно навести: име и презиме, е-mail и број телефона, школа/факултет коју/и похађа (могу и школе, факултети који немају седиште на Звездари, ако млади имају пребивалиште на Звездари, као и млади који нису у образовном систему), назив програма. За сваку радионицу може се пријавити 20 полазника. Полазници ће се бирати по редоследу пријављивања.

 

Млади ће у оквиру планираних 27 школских часова, распоређених у 9 недеља (три часа по сусрету), практично развијати вештине коришћења различитих алата који се употребљавају за израду мултимедијалних садржаја, презентација, обраду фотографије, израду плаката, најава, објава, изглед сајта, логоа и других графичких елемената. Научено ће презентовати на последњој сесији, а сви полазници који буду похађали више од 80% часова ће добити потврду Академије техничких струковних студија Београд о реализованом програму. За сваког полазника је обезбеђен рачунар, а наставу реализују професори Академије.

 

Дигитална писменост представља једну од кључних компетенција за целоживотно учење, а стечене вештине ће младима омогућити да на креативан начин дизајнирају графичка решења за сајтове, презентације, филмиће, постере, плакате, објаве на друштвеним мрежама, дигитални маркетинг и слично. Помоћи ће им да унапреде своје образовне и пословне компетенције и отворити могућност за пословна ангажовања онлине и традиционално.

 

Више информација може се добити путем телефона 011/3405-917.

 

Програми су изабрани на основу исказаних интересовања младих и у складу са планираним активностима Програма за младе 2022 – 2026, а финансирају се из буџета ГО Звездара.