Матуранти Шесте београдске гимназије и наставнице географије Ана Ковачевић и Јасна Перић, учествовали су у другој сесији пројекта Стратешког партнерства

мобилности ученика и наставника К229, Фондације Еразмус +.

 

Домаћин сусрета нашег тима и школа из Мађарске, Румуније и Турске била је школа БРГ- БОРГ из Беча. Матуранти су најпре приказали карактеристике васпитно-образовног рада своје школе а потом учествовали у пројектним активностима тимова свих шест школа учесница. Током сусрета експерти Универзитета природних ресурса и природних наука у Бечу, Марлен Хаиман и Ирис Кемптер приказале су презентацију о Седиментима и микропластици у речним токовима и одржале предавање о Регулисању речног тока Дунава у Бечком басену.

 

Учесници пројекта посетили су Национални парк „Лобау“ и упознали географске одлике и биодиверзитет овог подручја. На обали Дунава ученици су анализирали хемијски квалитет воде из речног тока. Током боравка домаћини су организовали посету хидроцентрали која поред напајања Беча електричном енергијом омогућава чишћење речног корита од седимената и разноврсног отпада.

 

У слободно време, тим Шесте београдске гимназије посетио је царски комплекс

Шембрун, музејски комплекс Белведере, Албертину, Природњачки музеј, Музеј

историје уметности, Музеј примењених уметности, Кућу лептира, многобројна здања, катедрале као и комплекс палата и музеја Хофбург.

 

Наставак реализације пројекта следи у мају у румунском граду на обали Црног мора, Констанци.