На сцени „Пан театра”, чланови драмске секције Удружења МНРО Звездара, са много труда, одговорности и радости, извели су представу „Пепељуга у земљи чуда“. Глумећи, уз музику и плес, без грешке извели су комад са најважнијим порукама- колико су у животу свих нас важни љубав и искреност.

Ова инклузивна представа настала је у сарадњи са Удружењем ДАХ, а уз подршку и суфинансирање Града Београда, у оквиру пројекта „Подршка самосталном животу у заједници особа са сметњама у развоју- „Ми умемо- ми можемо“.

Радмила Урошевић, шеф Одсека социјалне заштите Градске општине Звездара је рекла да и овај пројекат потврђује да су важна партнерства локалне заједнице са цивилним секторима и родитељима деце са инвалидитетом и развојним проблемима.

Подршку подухвату је дало Министарство рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, чија је представница Марија Ристић Марков из Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, у кратком обраћању публици и нагласила да ће Министарство увек подржати пројекте који су фокусирани на инклузију и осамостаљивање ових категорија наших суграђана.

Представу је извела глумачка екипа, деца из Удружења МНРО Звездара: Сања Николић/Пепељуга, Иван Петровски/Спортиста, Наташа Бојанић/Маћеха, Дуња Николић/Сестра, Вукица Дмитровић/Друга сестра, Драгомир Томић/Друг, из Удружења ДАХ- Милица Андеселић/Нараторка, Милица Петковић/Добра вила, Сунчица Сенчић/Друга Добра вила.

Представу су припремиле Нада Рајић, дефектолог и суфлер у представи и Оливера Мајмаревић, дефектолог која је написала текст.

Представа, која је изведена у складу са актуелним епидемиолошким мерама, награђена је великим аплаузом и цвећем, уз чврсто обећање представника Удружења МНРО Звездара и ДАХ да ће бити још извођења у наредном периоду.