Поводом Светског дана детета, у позоришту „Пан театар“, пред салом која је била пуна деце и родитеља, одржан је концерт „Јесењино“ у извођењу Дечјег хора Музичке радионице Мари Мари, на који је улаз био бесплатан.

 

Програм је отворио и поздравио публику председник Градске општине Звездара Владан Јеремић који је рекао да му причињава задовољство да присуствује концерту који се реализује поводом Светског дана детета, а који је завршница пројекта „Јесењино“ удружења „Музиколада“ и који је финансијски подржан средствима из буџета ГО Звездара на конкурсу за пројекте у области културе у 2022. години.

 

Хор који је састављен од двадесетак девојчица и дечака узраста од 3 до 10 година, у веома лепој и веселој атмосфери, извео је песме које су едукативног карактера, компоноване на стихове познатих дечјих аутора. У интерактивним сегментима концерта учествовали су деца и родитељи који су били у сали.

 

Диригенткиња хора је дипломирани музички педагог и уметник Марија Марић Марковић – Мари Мари која своју музичку радионицу води са уверењем да је музика најефикасније средство за подстицање креативног развоја деце, а са великим успехом Хор је наступио и на Свечаној академији поводом Дана општине Звездара, 16. октобра у Театру „Вук“.

 

*Светски дан детета обележава се 20. новембра, на годишњицу усвајања Декларације и Конвенције УН о правима детета, са циљем да друштво подсети на одговорност коју има према деци и предузима мере које су потребне за унапређење њиховог положаја и њихових права.