У Волонтерском сервису Звездаре одржан је четврти циклус од три радионице намењен малишанима који лето и летњи распуст проводе у Београду.

 

Радионицама су  присуствовали малишани старости од 7 до 14 година, међу којима су била и деца збринута у Прихватилишту за децу Београда.

 

На првој радионици под називом „Вештина комуникације“, коју је водила Весна Петровић Урошевић, психолог, учесници су научили и вежбали асертивну комуникацију, како да поштују себе и саговорника као и то да је ова вештина важна без обзира на избор занимања и година.

 

На другој креативној радионици, уз помоћ волонтерке Јелене Митровић, академске сликарке, малишани су сликали на тему како проводе, или желе да проведу, летњи распуст. Било је ту много лепих слика, највише оних са мотивима природе и морског амбијента. Радионица је завршена изложбом радова и даривањем деце морским шкољкама како би уз цртеже које су понели за успомену свој кутак у собама украсили замишљеним морским таласима и плажама.

 

На трећој радионици под називом „Загризи здраво“, Милка Раичевић, нутрициониста из удружења „Сви на вагу“ са учесницима је погледала филм о „Породици Здравковић“ у којој сви желе да изгледају лепо, буду у форми и успешни, али праве грешке држећи брзе дијете, недовољно су физички активни и нису упућени у важност избалансиране и разноврсне исхране која је важна подједнако за наше мишиће, кости, кожу, варење, витку линију, мозак, кожу и добро памћење.

 

Дан проведен у Волонтерском сервису био је прилика и за дружење и упознавање са радом Волонтерског сервиса.

 

Поред учења и забаве, млади у Волонтерском сервису су време провели креативно и у дружењу и међусобном упознавању нових вршњака.

 

Све радионице су биле бесплатне, а неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара.