Јесењи дан  у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре протекао је у част њене висости- књиге,  дружењу сениора, читању аутора написане поезије и прозе, слављене лековитости писане речи али и доброте будући да је уз  „књижевно преподне“ реализована и хуманитарна акција прикупљања и размене књига. Посетиоци у Волонтерском сервису током дана донирали су своје књиге али и узели по коју од изложених на штандовима у Сервису. Од прикупљених 200 књига, око 130 „неразмењених“ наредних дана биће поклоњено библиотеци Клуба пензионера „Дринка Ћуковић“ Геронтолошког центра Београд у Булевару краља Александра 265.

 

У литерарној радионици учествовали су чланови литерарних група ХУ „Хлеб живота”, Црвеног крста Савски венац и „Жикица Јовановић Шпанац”. Волонтерке Волонтерског сервиса помогли су да организација протекне у маниру добрих домаћина, уз освежење и послужење који су припремљени у партнерству са ХУ „Хлеб живота“.

 

Циљ активности у просторијама Волонтерског сервиса је промовисање правих вредности, писане речи и непосредног дружања које не може да замени дигитална комуникаија којом смо окружени. На крају активности у Волонетрском сервису, сви присутни су позвани на новембарску радионицу „Књига као лек“ коју ће реализовати Милена Исаиловић 30.новембра са почетком у 12, часова у просторијама Сервиса. Улаз на радионицу је слободан и посебно пријављивање заинтересованих суграђана за ову радионицу није потребно.