Други Хуманитарни фудбалски турнир у категорији ветерана „За Сергеја“, у организацији Градске општине Звездара и Дечије фудбалске асоцијације/Мини-Макси лига, одржан је данас у Балону Спортског центра „Олимп-Звездара“и за Сергеја је прикупљено још 16.000,00 динара. Турниру су присуствовали председник ГО Звездара Владан Јеремић, са сарадницима и директор СЦ „Олимп-Звездара” Славиша Дамјановић.

Председник Градске општине Звездара Владан Јерeмић је поводом данашњег турнира захвалио присутнима на учешћу на турнируи рекао да је овај турнир, као и претходни, одржан током обележавање Дана општине Звездара са првенственим циљем да се прикупе материјална средства за лечење  Сергеја Милићевића ученика звездарске основне школе коме је неопходна помоћ свих хуманих људи.

„Данашњи турнир је само, како би се спортским речником рекло, друго полувреме у утакмици која се наставља и даље и у којој сви учествујемо како би се изборили за Сергејев нормалан живот”-рекао је Владан Јеремић и позвао хумане појединце и фирме да помогну да за Сергејево даље лечење буду прикупљена потребна материјална средства.

На турниру, који је игран по систему Бергерових таблица, су играле екипе јавних институције и фудбалских клубови са територије ГО Звездара. Победник турнира је екипа Предшколске установе Звездара, другопласирана је екипа Градске општине Звездара, а трећепласирана екипа ФК  Хајдук Лион.

Три првопласиране екипе награђене су пехарима, а учесници медаљама, такође, пехаре су добили и најбољи играч и голман на турниру.

 

Дечаку Сергеју Милићевићу који има 10 година, неопходна је помоћ свих нас како би успео да победи болест, и избори се за што квалитетнији живот и срећније детињство. Сергеј болује од тумора на мозгу. Претходних десет година се лечио на клиници Ацибадем у Истанбулу. Имао је бројне интервенције: хемотерапију, зрачење. али и више операција.

Ове године је дошло до рецидива болести и потребе за поновном хитном хирушком интервенцијом. Такође, као наставак лечења, неопходна је хемотерапија у таблетама коју је утврдила молекуларна анализа тумора. Укупно, Сергеју је за лечење потребно 65.000 евра.

У јулу ове године, Сергеј је са својим родитељима отпутовао у Истанбул на контролни преглед, али током боравка заразили су се короном, коју отац малишана није успео да преживи.

Сав новац који је породица прикупљала за лечење Сергеја био је преусмерен на трошкове лечења Сергејевог оца, Саше.

Сергеју можете помоћи и слањем СМС на број 1119 на 3030 или уплатом на динарски рачун: 160-6000001216645-30