У Орловском насељу у Миријеву одржан је двадесети традиционални Меморијални турнир „Душан Јовановић”, који је, у сарадњи са породицом страдалог дечака, организовала Градска општина Звездара.

 

Турнир у малом фудбалу се одржава у знак сећања на тринаестогодишњег дечака ромске националности Душана Јовановића кога су на смрт претукли скинхедси пре 25 година.

 

Турнир је отворен ревијалном утакмицом најмлађих учесника турнира у присуству породице Душана Јовановића, великог броја учесника и окупљених грађана и становника Орловског насеља.

 

На турниру је учествовало 12 екипа из свих делова града, са већим бројем такмичара, а прво место заузела је екипа под називом „Звезда”, друга је „Суадови момци”, а трећи су „Романтичари”.

 

Најбољи стрелац је из екипе „Суадови момци”, награда најбољем играчу отишла је у руке играча из екипе „Романтичари”, а за најбољег голмана проглашен је голман екипе „Суадови момци”.

 

Турнир је одржан у пријатној атмосфери, спортском духу и пријатељском дружењу, а најуспешније екипе и појединци награђени су пехарима и медаљама