Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је данас са сарадницима присуствовао јавном часу вежбања на справама нове теретане на отвореном који је организован за ученике Седме београдске гимназије. Јавни час је одржан у теретани на отвореном која се налази у непосредној близини ОШ „Павле Савић“, на углу улица Косте Нађа и Семјуела Бекета.

 

Владан Јеремић је захвалио Министарству омладине и спорта на доброј сарадњи при реализацији пројекта теретане на отвореном истакавши да су пројекат суфинансирали Министарство омладине и спорта и Градска општина Звездара са циљем стварања услова за промоцију и упражњавање здравих стилова живота код младих, а јавни час се организује са жељом да млади буду информисани о могућностима које пруже нова теретана на отвореном.

„У оквиру пројекта „Теретана на отвореном у Миријеву“ је уређен простор и постављене су справе за вежбање на отвореном које ће младима, као и другим рекреативцима, омогућити да редовним вежбањем унапреде своје здравље и зглобно-мишићни систем. Јавни час је организован са циљем да се младима укаже на важност загревања и припреме тела за спортску активност, нарочито у зимским условима, демонстрира правилно коришћење постављених справа и њихов утицај на различите мишићне групе. На овај начин смо желели да младим Звездарцима обезбедимо још један садржај који је у функцији провођења слободног времена на отвореном, па је поред скоро 30 реконструисаних и изграђених дечијих паркова и спортских терена у претходном периоду, и ова теретана на отвореном простор који је првенствено намењен њима”- рекао је Јеремић и истакао да ће Општина Звездара наставити да и даље прати потребе младих, али и свих других категорија становника Звездаре.