Настављајући са реализацијом Програма помоћи и подршке у свакодневном функционисању, Волонтерски сервис Звездаре је организовао, за суграђане који имају проблем са отежаним кретањем као и превентивно, бесплатан час јоге под називом „Јога код куће“. Душица Томић, волонтерка и лиценцирани јога тренер, кроз објашњења и едукацију са вежбама, водила је заинтересоване суграђанке кроз час опуштања корисним за наше мишиће, дух и мозак.

 

Ове вежбе је могуће изводити и на столици у кућним условима или радном простору као користан предах од дугог седења у истом положају пред компјутером. Вежбање на столици је посебно важно из безбедносних разлога за оне који немају довољно кондиције и капацитета у свакодневном кретању . Радионица има за циљ да полазницима омогући основне и корисне савете о најједноставнијим вежбама и промовише редовне физичке активности као корисну дневну рутину. За вежбу није потребна посебна опрема, довољно је да на час јоге дођете у удобној одећи и обући.

 

Следећа вежба јоге у Волонтерском сервису заказана је за среду 3. август у 9 часова. Улаз је слободан, али лимитиран на 15 полазника. Није потребно посебно пријављивање, а јога вежбе ће се у Волонтерском сервису Звездаре организовати до краја августа.

 

Радионица се одржава у Волонтерском сервису, Булевар краља Александра 395 (поред старе окретнице трамваја бр. 6 или некадашње робне куће Клуз) у термину од 9 до 10 часова.