У ТЦ Авив Парк Звездара суботу, 10.децембра од 12,00 до 18,00 часова Волонтерски сервис Звездара организовао је Новогодишњи хуманирани базар и креативне радионице. У партнерству са ХО Хлеб живота и Аурора мине, на Базару су се нашли различити ручни радови којих се не би постидела ни једна галерија: свећњаци, новогодишњи венчићи, уникатне честитке, декорација за празничне дане и трпезу, стољњаци, сетови и надстољнаци, корпе за пециво и хлеб, антиковид маске,  уникатне патофне од вуне, накит, дрвене кутије, подметачи, букмаркери, магнети, дозне, завесе, јастучнице, украси за јелку, хеклане играчке, премети од глине и др.

Захваљујући подршци домаћина, простор у Авиву који је уступљен Волонтерском сервису, уз помоћ волонтерки- Зорице, две Гордане, Биљане, Драгане, Сање, две Марије, Тамаре, Наташе, две Јелене, Мире и Саре, протекао је и у времену посвећен креативности, хуманости и дружењу. Истовремено, током реализације Базара, волонтерке су организовале и креативне радионице намењене најмлађима који су се смењивали у „креативном кутку“ Авива и прављењу новогодишњих честитки, украса за јелку и поклона. Било је ту и мама, тата и бака који нису одолели да и сами нешто не направе. Истовремено, за одрасле је било изложено „дрво порука“ које је пратећа активност свих наступа Сервиса различитим поводима а на коме су одрасли „качили“ своје поруке за 2023. годину. Највише њих је пожелело за себе и своје ближње добро здравље али и много више дружења и заједничких тренутака.

Сав приход од продаје намењен је као помоћ породицама малих Звездараца, дечака Сергеја и Виктора, које се годинама боре за њихово здравље. Помоћ је уплаћена на наменске  рачуне њихових мајки- по 13.000 динара.

Заинетересоване пролазнике волонтерке су информисале о програму рада Волонтерског сервиса, како се постаје волонтер или корисник Сервиса, делиле им инфо материјал и до краја дана било је пријављених суграђана и за волонтирање као и за укључивање у едукативне и креативне радионице- обуку у коришћењу апликација на мобилним телефонима, креативне радионице и Школу сликања а које се реализују током целе године.

Традиционално шаљући поруке да празници треба да буду време даривања,  бриге за оне којима је наша помоћ потребна али и пажња и време које недовољно проводимо заједно, волонтерке Сервиса су свима који су исказали интересовање за Базар, поклањале букмаркере, магнете и беџеве са порукама.

Материјал за радионице је обезбедила Градска општина Звездара.