У Градској општини Звездара, у организацији Канцеларије за помоћ особама са инвалидитетом  одржан  је први радни састанак новоформиране интерне мреже организација, удружења, савеза и особа са инвалидитетом Градске општине Звездара са циљем повезивања, јачање сарадње и унапређење општег положаја особа са инвалидитетом у локалној заједници.

 

Састанку су присуствовали председник Градске општине Звездара Владан Јеремић, заменик секретара Скупштине Марко Јовић, и испред Кабинета председника Ивона Фуштић.

 

Владан Јеремић је рекао да Градска општина Звездара велику пажњу поклања унапређењу положаја особа са инвалидитетом,  на шта указује вишегодишња добра сарадња са Удружењима и Организацијама особа са инвалидитетом са територије Звездаре.

„ Конкретан пример те подршке је успостављање сарадње са Националном службом за запошљавање и у овој области са циљем запошљавања две особе са инвалидитетом  у наредном периоду“ – рекао је Јеремић.

 

Циљ формирања ове интерне мреже је да се заједничким проактивним деловањем, допринесе реализацији виталних активности из годишњих планова и програма рада ових организација, а све у сврху примереног и одрживог унапређења општег положаја особа са инвалидитетом у локалној заједници, као и њихове максимално могуће правне, здравствене и социјалне оквире заштите.

 

Представници Канцеларије за помоћ особама са инвалидитетом су се захвалили Општини  на подршци и на одржавању састанака којих ће у наредном периоду бити још више.