У петак, 21. маја 2021. године у великој сали ГО Звездара одржан је састанак којем су присуствовали директори основних и средњих школа, ПУ „Звездара“, представници полиције, Дома здравља „Звездара“, Градског центра за социјални рад – Одељење Звездара и представници ГО Звездара.

Састанак је водио Станко Радовановић, члан Већа задужен за послове у области образовања, а састанку су присуствовли и Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, и представници одељења и служби које у оквиру редовног пословања сарађују са школама.

Састанак је започет констатацијом да се образовни систем брзо прилагодио новонасталој ситуацији изазваној епидемијом COVID-19  и речима захвалности и подршке просветним радницима на ванредним напорима да се школски програм реализује у таквим околностима.

Разматране су теме које се односе на увођење видео надзора у основне школе и умрежавање са полицијском станицом Звездара, реализацију припремне наставе, прославу матуре, упис деце у вртиће и ђака првака у школској 2021/2022. години, као и на спровођење послова које се налазе у надлежности ГО Звездара.

ГО Звездара ће припремити упитнике о стању видео надзора у школама како би прикупила неопходне информације за израду конкретних планова и пројеката у овој области. Школе су различито опремљене и, у складу са специфичностима објекта и школског дворишта, имају различите потребе.

Часови припремне наставе се организују у складу са планираним, сваке суботе и недеље од 12 до 14 часова, у реалном времену преко Youtube апликације, а снимљени часови су доступни ученицима на линковима које предавачи достављају сваког викенда. Ученици и родитељи достављају позитивне коментаре. Након полагања пробног завршног испита, директори основних школа су истакли да нема значајних одступања у односу на претходне године.

Министарство просвете науке и технолошког развоја ће, у сарадњи са Тимом за ванредне ситуације, у наредном периоду доставити препоруке у вези са организацијом матурских вечери.

На конкурс за упис деце у вртић, који је и ове године организован онлајн, поднета су 1863 захтева, а конкурс за упис деце у четворосатни припремни предшколски програм је отворен до краја августа 2021. године. Упис ђака првака се одвија у складу са планом.

Представници Одељења за друштвене делатности су подсетиле директоре школа на процедуре које је потребно спроводити у вези са подношењем захтева за трансфер средстава за организовање превоза ученика и наставника на републичко такмичење, информисале их да је већина школа доставила предлоге годишњих програма у области спорта за 2022. годину Спортском савезу Звездара и да програме у области безбедности треба да доставе, најкасније, до 5. јуна 2021. године.