У Градској општини Звездара одржан је састанак којем су присуствовали директори звездарских основних и средњих школа, представници Полицијске станице Звездара, ПУ „Звездара“, Центра за социјални рад Града Београда, ДЗ Звездара. Састанку су присуствовали и председник и заменик ГО Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић, чланови Већа Мирослав Лазић, Биљана Милић и координатор Канцеларије за младе Младенко Стевановић.

 

Владан Јеремић се захвалио присутнима и рекао да је Општина Звездара из буџета издвојила 10 милиона динара  на име текућег одржавања за основне школе,  за безбедност деце у школама је обезбеђено 3 милиона динара, док за превоз ученика на републичка такмичења обезбезбеђено је 600.000 динара, како би свим звездарским школама били обезбеђени потребни услови за рад. „Mи као Општина имамо изузетну сарадњу са директорима основних и средњих школа и овом приликом бих пожелео добродошлицу 6 нових директора школа на територији Звездаре “, рекао је Јеремић.

 

Представници Полицијске станице Звездара позвали су директоре школа да доставе дописе о одржавању прослава матуре како би благовремено могли да осигурају безбедност прослављања матура у звездарским школама.

На састанку се разговарало и о USAID пројекту „Боља енергија“у оквиру кога ће бити одржане радионице о енергетској ефикасности за ученике средњих школа. Представљене су и Спортске игре младих које се 11 година за редом организују  у Србији а имају за циљ да укључе што више деце у спорт, узраста од првог разреда основне до првог разреда средње школе. Дан спорта у оквиру Спортских игара младих на Звездари ће бити одржан 23.04.2024 у ОШ „Павле Савић“, а деца ће се такмичити у атлетици, трци на 60 метара, игри између две ватре, баскету три на три и др.

На састанку је представљен и пројекат „Отаџбина се брани песмом“ Артон центра за уметничко образовање и том приликом су позвани основци са Звездаре да дођу на аудицију за хор са циљем да се одржи хуманитарни концерт за децу са Косова и Метохије на Белом двору крајем маја месеца.

 

Присутнима је представљено и музичко такмичење „Ритам Европе“ тзв. Евровизија за децу и младе на коме ће по први пут учествовати и деца са Звездаре. Носилац пројекта је ТВ Прва а намењен је деци од 14 до 21 године за коју ће аудиција бити одржана током маја месеца.