Нови састанак са управницима звездарских стамбених заједница одржан је у Месној заједници „Ћирило и Методије”. Састанку су присуствовали председник ГО Звездара Владан Јеремић, извршни директор ЈКП „Градска чистоћа” Михаило Досковић, извршни директор ЈП „Градско стамбено” Ненад Стајић, члан Већа ГО Звездара Милош Стојилковић, као и Јелена Шкиљевић, представница ЈКП „Зеленило Београд”.

 

Владан Јеремић је поздравио присутне и рекао да је новим састанцима са управницима стамбених заједница са Звездаре настављена добра пракса, јер је захваљујући овим сусретима велики број комуналних проблема на општини решен, а то је посебно важно када се зна да је Звездара општина са највећим бројем регистрованих стамбених заједница и општина која једина организује овакве састанке.

 

Управници стамбених заједница имали су прилику да изнесу своје проблеме, сугестије и да поставе питања, на која су добили одговоре, од којих је највећи број био везан за саобраћајну проблематику, зеленило и слично. Они су захвалили председнику општине и Општини на уређењу платоа испред Месне заједница и истакли да им ови састанци пуно значе, јер им омогућавају да на најбржи начин добију одговоре на своја питања и реше проблеме.

 

Владан Јеремић је на крају састанка најавио значајне пројекте који ће допринети побољшању квалитета живота становника Звездаре издвојивши наставак гасификације, проширење Булевара краља Александра, наставак реализације заједничких пројеката ГО Звездара и Министарства рударства и енергетике у вези са побољшањем енергетске ефикасности (уређење фасада, замена столарије,…) и друге и позвао управнике стамбених заједница са Звездаре да прате јавне позиве и конкурсе које расписује Општина. Тренутно је у току реализација пројекта замене улазних врата и поштанских сандучића у звездарским стамбеним заједницама, радове финансира ГО Звездара из буџета Oпштине у износу од 90 одсто док стамбене заједнице издвајају преосталих 10 одсто, па стамбене заједнице имају могућност да се пријаве на јавни позив када буде оглашен.