У Градској општини Звездара данас јe, у организацији Удружења особа са инвалидитетом „Београд“ у сарадњи са Институтом економских наука, одржан интерактивни састанак у вези пројекта „Ди-Марк“, са циљем лакшег запошљавања особа са инвалидитетом кроз дигитални маркетинг.

 

Догађају су присуствовали председник и заменица председника ГО Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић, и Ивона Фуштић испред Кабинета председника.

Владан Јеремић је рекао да Градска општина Звездара има вишегодишњу добру сарадњу са Удружењем особа са инвалидитетом Београд са којим је потписан и Споразум о сарадњи. Градска општина Звездара велику пажњу поклања потребама особа са инвалидитетом-рекао је Јеремић.

 

У оквиру пројекта биће обучено 45 одабраних кандидата из Републике Србије, Хрватске и Црне Горе, по 15 из сваке земље са могућношћу обуке још 35-оро људи из Србије, након чега ће стећи потребна знања и вештине и стећи сертификате за рад у области дигиталног маркетинга.

 

Пројекат се реализује у оквиру Компоненте запошљавања и социјалних иновација Европског социјалног фонда плус, као главног програма ЕУ у области рада, запошљавања и социјалне политике, који је отворен и за земље кандидате за чланство у ЕУ. Пројекат „Ди-Марк“ фокусиран је на имплементацију дигиталних технологија у функцији унапређења инклузије, односно на унапређење дигиталних маркетиншких компетенција особа са физичким инвалидитетом за рад на даљину.