У Спортском центру „Шумице“ одржан је свечани концерт КУД-а „Свети Сава“ са пријатељима под називом „Јесен у нашем сокаку“, у оквиру годишњег циклуса концерата „Четири годишња доба“, чију реализацију је средствима из буџета помогла Градска општин Звездара.

У програму су учествовали сви дечији ансамбли овог бројног звездарског удружења, од најмлађих „Звончића“ који имају 4-6 година, преко припремне групе „Чигрице“ до извођачког дечијег ансамбла „Чигре“ који су већ много пута награђивани и на домаћим и на међународним фестивалима. Гости су дошли из Земуна-АНИП „Таурунум“, такође са својим дечијим и омладинским групама, али и са ансамблом ветерана.

Велику радост приредили су Миријевци свим присутним гледаоцима, а гледалиште је у складу са епидемиолошким мерама било пуно. Аплаузи одушевљене публике додатно су давали подстрек играчима да, након дугог периода пандемије, нередовног одржавања тренинга и малог броја наступа, са још већим жаром изводе припремљени програм – „Сплет игара из Србије“, „Игре из Лесковца“, „Влашке игре“, „Веселе шопске игре“ и многе друге.

Уметнички директор Друштва Слободан Мирковић је рекао да је задовољство велико јер се на срећу вратила и успоставила поновна веза публике и извођача која је и за једне и за друге изузетно значајна. Он је рекао да су сви ансамбли дали свој максимум што се и видело на сцени.

Председник Удружења пензионера „Треће доба“ Душан Матић, је изразио захвланост пензионера за позив на концерт и честитао је на одржаном програму за који је рекао да је невероватан истакавши да су сви посетиоци уживали, а штета је што посетилаца није било више, јер би могли да се диве младима из Миријева који су у програму учествовали.

У име ГО Звездара концерту је присуствовао и члан општинског Већа Душан Игњатовић, који је након концерта честитао члановима КУД-а „Свети Сава“ речима подршке у даљем раду – „Ваша енергија коју имате је предивна, ја сам искрено одушевљен великим бројем деце и младих који су укључени у секције вашег Друштва и који су нам се представили вечерас, толико су сви лепи и насмејани. Желим вам много успеха и да још дуго представљате нашу Звездару и у Србији и у свету.“