У Волонтерском сервису Звездаре одржан је трећи циклус од три радионице намењен малишанима који лето и летњи распуст проводе у Београду.

 

Радионицама су  присуствовали малишани старости од 7 до 14 година, међу којима су била и деца збринута у Прихватилишту за децу Београда. На првој радионици под називом „Вештина комуникације“ коју је водила Весна Петровић Урошевић, психолог, учесници су научили и вежбали шта је добра, а шта лоша комуникација и колико је ова лична вештина важна током целог живота без обзира на избор професије и године старости. Она је нагласила да има много разлога да ову вештину учимо током целог живота као и да треба да знамо да су неизбежан део комуникације невербална комуникација и говор тела.

 

На другој радионици под називом „Загризи здраво“, Милка Раичевић, нутрициониста из удружења „Сви на вагу“ разговарала је са децом о здравим и лошим навикама везаним за исхрану, „изазовима и штети“ коју нашем организму праве грицалице, као и ноћни оброци „кад им време није“.

 

На трећој, креативној радионици, уз помоћ волонтера Марије и Мире, малишани су правили уникатне наруквице. Било је ту и поклона за другарице и другаре, сестре и маме, али и радионичарке које су им показале тајне ове вештине. Радионица је завршена изложбом шарених наруквица и обећањем да ће бити још сличних активности у Волонтерском сервису.

 

Дан проведен у Волонтерском сервису био је прилика и за дружење и упознавање са радом Волонтерског сервиса.

 

У четвртак 27.јула програм „Распуст у Волонтерском“ се наставља према најављеном распореду:

  1. Од 10 до 10,50 часова, радионица „Вештине комуникације“, радионичарка је Весна Петровић Урошевић, психолог
  2. Од 11 до 12,15 часова Креативна радионица сликања, радионичаркаје Јелена Митровић, академска сликарка
  3. Од 12,30 до 14 часова, радионица „Загризи здраво“, Удружење„ Сви на вагу”, радионичарка је Милка Раичевић, нутрициониста.

 

Поред учења и забаве, предвиђено је да млади у Волонтерском сервису дан проведу у дружењу и међусобном упознавању нових вршњака.

 

Позивају се млади да се  пријаве за  циклусе радионица које ће бити реализоване у четвртак 27.ј ула, као и током августа за када ће распоред бити накнадно објављен. Предвиђено је да у групама буде до 12 полазника који треба да се пријаве путем меила на адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs. Групе се формирају до попуне предвиђеног броја. У меилу обавезно треба навести: за који дан се кандидат пријављује, име и презиме, датум рођења и контакт телефон.

 

Све радионице су бесплатне а неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара.