У организацији СЦ „Олимп-Звездара“, Градске општине Звездара и Спортског савеза Звездара , Звездарски фестивал спорта одржан је данас у СЦ „Олимп-Звездара“, уз учешће великог броја спортских удружења и клубова.

 

У име СЦ „Олимп-Звездара” присутне је поздравила Анђела Вељковић, а Фестивал спорта је отворио председник Градске општине Звездара Владан Јеремић, који је догађају присуствовао са сарадницима.

 

Владан Јеремић је захвалио Секретаријату за спорт и омладину и Спортском савезу Београда на учешћу и помоћи у реализацији ове манифестаије и рекао да му причињава велико задовољство што је Звездарски фестивал спорта на једном месту окупио све звездарске спортске клубове и удружења и што посетиоци имају прилику да се упознају са њиховим начином рада и вежбања, јер је бављење спортом јако важно, посебно за децу и младе.

„Градска општина Звездара велику пажњу поклања сарадњи са спорским клубовима и друштвима на својој територији, јер је бављење спортом од изузетне важности са децу и младе како би здраво одрастали. Драго ми је што је овде присутно толико младих, како представника спортских клубова, тако и посетилаца и надам се да су данас на овде присутни и неки будући шампиони који су почели да вежбају на Звездари”-рекао је Јеремић и позвао присутне да обиђу полигоне на којима се представљају различити спортови.

 

Након овога, председник ГО Звездара је отворио турнир у пикаду које је одржан у организацији Удружења особа са инвалидитетом Београд. Турниру је присуствовала и директор ГЦСР Београд Силвиа Алавања.

У име удружења Особа са инвалидитетом Београд присутне је поздравила Гордана Пушара која је истакла добру сарадњу са ГЦСР Београд и ГО Звездара и захвалила им на томе.

 

На Звездарском фестивали спорта учествовало је више од  тридесет клубова са Звездаре који су промовисали спорт којим се баве и своје клубове, а бројни посетиоци који су посетили ову манифестацију имали су прилику да обиђу више бина и 6 полигона на којима су се представили клубови и спортска удружења, а могли су и да се опробају у спортовима који су презентовани (фудбал, кошарка, одбојка, шах, бокс и други) или да се информишу о бесплатним и другим програмима које клубови и спортска удружења нуде.