Пета  радионица у оквиру циклуса „Школа креативног кројења и шивења“у Волонтерском сервису Звездаре, била је посвећена изради „антиковид маски“, упознавању раличитих врста материјала и одређивању лица и наличја  или „пад нити ткања“ како би сваки искројени модел имао правилан пад.

Водитељке радионица Александра Бечеи, сликарка и „креативна шваља“, и Гордана Павловић, моделарка, показале су полазницама и рад на шиваћој машини који тражи време и вежбу у континуитету.

Школу креативног кројења и шивења подржала је и Канцеларија ОЕБС-а у Србији донацијом једне портабл шиваће машине и два лептир стола за рад, а неопходан материјал ра рад је обезбедила Општина Звездара. Као и обично, све што се направи током обуке, учесници могу да понесу као успомену и поклон Волонтерског сервиса Звездаре.

Сервис ће наставити са реализацијом ових радионица и током јесени. а термин за нoве радионице је петак од 11 до 13 сати.

Радионице су бесплатне за све учеснике, а због ограниченог броја полазница, заинтересоване будуће полазнице могу да се информишу и пријаве на број телефона Сервиса 011/286 44 26.

 

Радионице се одржавају у складу са актуелним епидемиолошким мерама.