Настављајући реализацију креативних радионица  у оквиру циклуса „Креативног кројења и шивења“, у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, одржана је осма радионица.

Уз помоћ креативних волонтерки Гордане и Александре, радионица је била прилика да  полазнице преправљају крој за обичне панталоне на „мустру“ за тајландске које су последњих година популарне у свим годишњим добима,постављање кроја на материјал и исцртавање додатака за шавове. У другом делу радионице, као и у свакој „школи“- утврђивано је градиво везано за куповину адекватног материјала, постављање кроја на материјал и проверу узетих мера на мерама прецртаног кроја.

Радионице су прилика и за преправке и рециклажу одевних предмета уз савете Гордане, креативне моделарке у пензији.

Школа је намењена суграђанкама/има свих генерација а, будући да има слободних места, заинтересовани се могу пријавити на број телефона канцеларије Сервиса 011/286 44 26 сваког уторка и четвртка од 9 до 14 часова до попуне предвиђених места од 8 полазника.

Све што буду направили, полазници Школе креативног кројења и шивења могу да понесу кући као поклон или „мустру“ за даљи рад. Уколико буде интересовања, планирани су и напредни курсеви.

Ову активност је подржала Канцеларија ОЕБС Мисије у Србији на тај начин што је донирала једну портабл машину за шивење.

Курс је бесплатан, материјал за радионице је обезбедила Општина Звездара,  а радионице се организују у складу са актуелним епидемиолошким мерама.