У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395, одржана је традиционална годишња супервизија волонтирања које организује Волонтерски сервис Звездаре.

У радном делу састанка, изнети су резултати оцене корисника и волонтера о реализованим активностима и могућностима да се помоћ и подршка унапреди, а волонтери оснаже будући да последње скоро две године волонтирају под посебним притиском који собом носе услови живота током епидемије.

У 2021.години звездарски волонтери су реализовали око 6100 волонтерских сати, пружили око 2800 услуга помоћи и подршке у кућним условима, програмима едукација и креативних радионица, Саветовалишту за појединце и породице, хуманитарним акцијама и, посебно, промоцији волонтирања као важне социјалне вредности. Услуге Сервиса је током године користило око 3000 корисника свих генерација са Звездаре, али и других београдских општина.

Оцењујући постигнуте резултате у 2021.години, Радмила Урошевић, координаторка Сервиса је рекла да је волонтерска помоћ и подршка суграђанима била никад важнија и да, и поред објективних околности- разбољевања волонтера, ни једaн корисник није остао без подршке јер су волонтери солидарно преузимали туђе кориснике.

Јелена Вулић, психолог и психотерапеут, која током целе године дежура у канцеларији Сервиса, администрира њен рад и  волонтира у Саветовалишту за појединце и породице, истакла је да је Волонтерски сервис током целе године пружао додатну подршку и  волонтерима али и суграђанима који су се много чешће обраћали за помоћ, савет или једноставно имали потребу да са неким попричају.

Други део годишње суправизије протекао је у традиционалном дружењу волонтера са сарадницима и новинарима, новогодишњој томболи, подели новогодишњих пакетића за децу волонтера које је обезбедила Општина, послужењу и мини концерту на гитари Снежане.

За наредну годину 44 волонтера/ки је потписало уговоре о волонтирању са Градском општином Звездара, а оно што је посебно леп податак је да се „волонтерском јату“ на Звездaри све више придрижују млади суграђани.

Супервизија је одржана у складу са актуелним епидемиолошким мерама.