На изборној Скупштини Савеза извиђача Србије, одржаној у Општини Звездара, изабрани су нови челни људи ове организације, као и чланови Старешинства, Надзорног и Статутарног одбора.

Отварајући скуп, председник ГО Звездара Владан Јеремић истакао је да му је драго што Општина Звездара има прилику да буде домаћин организацији чији је једини циљ васпитање и образовање деце и младих кроз игру и боравак у природи.

„Успешна сарадња Градске општине Звездара и Извиђача одвија се већ више година и то првенствено кроз сарадњу Општине и Одреда извиђача „НХ Миодраг Миловановић Луне”. Надамо се да ће  активности које заједнички реализујемо како са нашим звездарским Одредом тако и са Савезом извиђача Србије привући већи број младих да се укључе у активности извиђачких организација. Општина ће се, као и до сада, трудити да им пружи подршку-рекао је Владан Јеремић.

На седници чији је званични део отворио старешина Савеза извиђача Београда Дејан Пантић, за старешину Савеза извиђача Србије изабран је Габријел Ранковић,  а за његовог заменика Слободан Радојичић.  У Старешинство Савеза извиђача Србије изабран је Дејан Димитријевић, а у Надзорни одбор Ранко Богдановић, обојица из Одреда извиђача „НХ Миодраг Миловановић Луне”.