Са циљем да промовишемо креативност као личну вештину и животну филозофију у свакодневици, пети дан манифестације „Дани сениора на Звездари“ протекао је у едукацији и практичној обуци сениорки, које су дошле на креативну радионицу како да од ствари које више не користимо можемо да направимо нешто ново, лепо и корисно која је одржана у Волонтерски сервис Звездаре, Булевар краља Александра 395,

 

Од одбачених мајица, ешарпи, кошуља, фармерки и других одевних предмета, уз помоћ радионичарки Биљане и Драгице, сениорке су направиле  нове торбе, несесере и футроле за мобилне телефоне.

 

Инспирисане новим искуством, на крају радионице после мале „модне ревије“, међу присутним сениоркама пао је договор да се поново сретну у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре на некој новој креативној радионици, а да до тада „зароне“ у своје ормане и припреме одећу коју већ дуже време не користе како би јој дали ново рухо.

 

Манифестација 12. Дани сениора на Звездари завршава се концертом Врачарских солиста и затварањем изложбе „Лековитост и лепота биља“ Славице Ступарушић.

 

Покровитељ манифестације је Градска општина Звездара, а пријатељи 12.„Дана сениора на Звездари“ су Библиотека „Вук Караџић“ и „Театар Вук“.