Позиву да учествују у креативнј васкршњој радионици у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, одазвали су се најмлађи Звездарци и Звездарке- ученици 3/3 ОШ „Ћирило и Методије” са наставницом Тањом Ћоровић, Дневног боравка „Оница“ са наставником Стефаном Крстићем и малишани збринути у Прихватилишту за децу Београда са васпитачицом Катарином.

 

Уз дружење и разговор о важности празника и вредности волонтирања, деца су се уз помоћ волонтерки Сервиса прихватила кретивних задатака. Осликавали су и украшавали јаја од стиропора, правили уникатне букмаркере, подметаче за чаше и магнете са пролећним и празничним мотивима. Све што су направили, учесници радионица су понели са собом осим оних, по њиховом избору- најлепших.

 

Након позива да у петак, 15.априла, учествују и на Васкршњем хуманитарном базару на платоу испред Општине, малишани су са много љубави и пажње одвојили најлепше радове који ће се наћи на штанду Волонтерског сервиса са хуманитарним циљем-помоћ породици њихове другарице која има болесно срце. За малу Дуњу, за чије лечење је намењен приход са Базара, интересовали су се колико има година, са ким живи и наменили јој десетине магнета на којима су јој пожелели да оздрави и да се на некој будућој радионици сретну са њом.

 

Одлазећи из Волонтерског сервиса Звездаре, обећали су да ће поново доћи, али и да ће, кад порасту, сигурно доћи да волонтирају у Волонтерском сервису Звездаре.

 

Материјал за радионицу је обезбедила Градска општина Звездара, а учесници радионице су били креативни, маштовити и мотивисани да науче нешто ново.

 

Радионица је одржана у складу са актуелним епидемиолошким мерама и порукама да су празници време даривања, дружења са члановима породице и пријатељима, радости и солидарности са онима којима су наша помоћ и подршка потребни.