У Авив  парку, данас је, у организацији удружења за превенцију  гојазности „Сви на вагу“ и ГО Звездара, Волонтерског сервиса Звездаре,  одржана манифестација -Колико је тешка љубав, која је привукла пажњу бројних посетилаца.

 

Манифестацији је присуствовао председник Градске општине Звездара Владан Јеремић са сарадницима који је истакао дугогодишњу успешну сарадњу Општине и удружења „Сви на вагу” са којим се, кроз организацију ове и других манифестација, скреће пажња јавности на здрав начин живота, што је посебно важно када су у питању млади. Зато ће ГО Звездара наставити да подржава реализацију ове и сличних манифестација на којима велики број заинтересованих може проверити своје здравље и добити корисне савете у вези са њим.

 

Присутнима су биле доступне могућности да бесплатно мере шећер, телесну тежину, крвни притисак,гликемије у крви, базалног метаболизма, процента нагомилане висцеларне масноће, а стручњаци су заинтересованима давали информације о доступним едукативним, социјалних и здравственим сервисима у локалној заједници.

Жеља нам је да манифестација „Колико је тешка љубав“ обједини љубав у свему што нас окружује, а уједно да открије колико вреди осмех детета и колико је општина Звездара допринела порасту наталитета  и унапређењу квалитета живота деце и младих кроз своје  програме помоћи и подршке.

 

Циљ манифестације је подизање свести друштва о значају јавног здравља, здравих и безбедоносних стилова живота, неговање људских права и слобода, уз усмеравање на доступне здравствене и социјалне сервисе у локалној заједници.