Манифестација „Стазом Егзодуса – 2022“, петнаеста по реду, одржана је у суботу, 10.09.2022. у Добоју у помен свим страдалима у муслиманској акцији Фарз 1995. године а у организацији удружење Завидовићана Добој.

 

У оквиру централног дела манифестације на планини Озрен одржан је марш у дужини од 22 километра, од цркве Пресвете Тројице у селу Тумаре до цркве Светог Георгија у Стогу. Марш има за циљ да укаже на чињеницу да се још не зна судбина 129 погинулих бораца чија тела још увек нису пронађена. По завршетку марша, у Стогу је одржана верска прогресија и полагање венаца над гробницом у којој је сахрањена 21 жртва ритуалних убистава муслиманских муџахедина. Током муслиманске акције Фарз избегло је 1920 породица и уништено је око 30 села.

 

Ове године поред делегација институција и удружења из Републике Српске, на манифестацији је учествовала и положила венце делегација Градске општине Звездара, на челу са председником Владаном Јеремићем. Ово је била и прилика за разговор са замеником градоначелника града Добоја Слободаном Ковачевићем, у оквиру кога је било речи и о будућој сарадњи Општине Звездара и Града Добоја.