Нова еко радионица удружења  „Звездарски еколошки центар” – ЗЕЦ и „Чувари заната” одржана је на тему„Еколошки волонтеризам (активизам) као вид  едукације и релаксације “.

У еко календару у марту су два важна датума: 21. март Светски дан шума и  22. март Светски дан вода, па је овај месец у знаку очувања најзначајнијих природних ресурса што практично за еко активисте значи подизање или буђење свести о значају очувања шума и вода, али и свих других обновљивих и необновљивих извора енергије, са циљевима постављеним у контексту штедње и реупотребе у сваком облику, а нарочито када је вода у питању.

Март је и месец пролећа, љубави и нежности када је природа у питању….

На радионионици су израђени уникатни украсни облици од гипсане и еко  масе који ће бити декорисани. Коришћен је амбалажни отпад као модла за израду  уникатних украса, а стари одбачени лак за нокте као декор боја.

Као и друге врсте креативног рада и овај има „антистрес“ дејство и чини да се, док га радите, опустите и заборавите на дневне бриге, што је свима више него потребно.

Основни циљ радионица је подизање еколошке свести шире јавности и указивање на значај очувања и одбране животне средине и здравља људи и планете Земље, кроз едукативно – креативни и релаксирајући приступ.

Следећа бесплатна еко радионица под називом „Креативна одговорност – може свако јер је лако“ биће одржана у среду 10. марта 2021. године од 18-20 сати у „Клубу 503“, Бул. краља Александра бр. 503. За све учеснике радионица је обезбеђен радионичарски материјал, заштитне маске и освежење.- поручују организаторке Биљана и Бојана.