Друга радионица у оквиру циклуса „Школа креативног кројења и шивења“ одржана је у Волонтерском сервису Звездаре. Овај сусрет је био посвећен узимању мера, одређивању величине кроја и копирању са кројног листа као важним сегментима кројења.

У веома живој и инспиративној атмосфери, водитељка радионица Александра Бечеи, сликарка и „креативна шваља“, је учесницима објашњавала и демонстрирала, а затим надгледала њихово испробавање и вежбање и давала одговоре на бројна питања. Сви учесници су добили скрипта – мали приручник са фотографијама и корисним саветима, упутствима и инструкцијама везаним за садржај данашње теме.

Због повећања броја учесника, радионици се придружила и Гордана Павловић, искусна реализаторка креативних радионица и дугогодишња волонтерка Волонтерског сервиса Звездаре.

Са истом радозналошћу и ентузијазмом мале „радне задатке“ су обављале и учеснице којима је ово први сусрет са кројењем и шивењем, као и оне које већ знају да користе машину за шивење. Данас се разговарало и о конкретним плановима – ко жели да сашије сукњу, ко торбу, ко панталоне, које материјале ће користити…

Школу креативног кројења и шивења подржала је и Канцеларија ОЕБС-а у Србији донацијом једне портабл шиваће машине и два лептир стола за рад, а неопходан материјал ра рад је обезбедила Општина Звездара. Као и обично, све што буду направили током обуке, учесници ће моћи да задрже као успомену и поклон Волонтерског сервиса Звездаре.

Радионице су бесплатне за све учеснике, а уколико буде интересовања, обука ће бити продужена и током септембра са жељом да будуће „креативне кројачице“ развију и усаврше своје вештине и буду што самосталније.

Радионице се одржавају у складу са актуелним епидемиолошким мерама.

Следећа радионица биће одржана у четвртак, 19.8 од 11 сати, а заинтересовани се о слободним местима могу информисати на број телефона Сервиса 011/286-4426 сваког уторка и четвртка од 9 до 14 сати.