Удружење Координација удружења избеглих и расељених у Републици Србији организовало је промоцију романа Лидије Жарић „Сужањ”, која је одржана у Општини Звездара. Догађај је финансијски подржан од стране ГО Звездара кроз пројекат „Добојски дани на Звездари“. Поред осталих, презентацији су присуствовали и гости из Републике Српске.

У име Градске општине Звездара присутне је поздравио председник општине Владан Јеремић.

У име удружења Координација Јован Чакаревић је reкао да Удружење заступа интересе ИРЛ популације и да је активно на целој територији Београда, препознатљиво на социо-хуманитарном плану, раду на очувању културе Срба који су избегли у Србију током деведесетих и нарочито по раду на очувању културе сећања на страдања Срба у прошлом веку, а да је последњих година рад Удружења проширен и на Републику Српску.

Поред  ауторке романа Лидије Жарић, директорке Центра за културу града Добоја, презентацији су присуствовали и њени сарадници из Добоја и гости: глумица Нина Граховац , директорка  Народне библиотеке  Добој, издавач и рецензенткиња др Славица Гостимировић, професорка српског језика и књижевности , модераторка Миланка Стаменић, професорка хармонике, Љубица Тимановић, песникиња Рада Јањушић, фотограф Никола Грчка.

Догађају су присуствовали председник Идружења „Завичај” и одборник у Скупштини ГО Звездара Ненад Абрамовић и протојереј ставрофор Слободан Аксентић из цркве Покрова пресвете Богородице.

Удружење Координација организовањем овог догађаја и својим другим активностима жели да јача везе међу Србима у региону, као и везе између Србије и Српске.