Почетак радионице „Будимо на вези“ протекао је у десетоминутном емитовању истоименог видео записа којим се  промовише дигитална писменост сениора. У видео запису досадашњи полазници обуке у коришћењу апликација на мобилним телефонима у Волонтерском сервису Звездаре сведоче о препрекама на које су наилазили током обуке и могућностима које нуди коришћење мобилних телефона.

 

У разговору са сениорима, Лазар и Хана, волонтери и аутори документарног материјала, направили су листу препорука за нове полазнике, а то је: да се на почетку обуке наоружају стрпљењем, да усвоје истинску мотивацију о потреби дигиталне писмености у времену у којем живе, да верују у своје капацитете да усвоје нова знања и не одустају од дружења и социјализације као начина да оснаже себе и своје могућности.

 

Циљ ове радионице на Данима сениора, која се током целе године сваког петка одржава у просторијама Волонтерског сервиса, је афирмисање важности дигиталне писмености и личне активације сениора.

 

Након презентације и радионице формирана је вибер заједница сениора под називом „Будимо на вези“ са почетних 20 контаката сениора са Звездаре и других општина. Вибер заједница сениора ће бити од значаја у наредном периоду искључиво као канал информисања старијих суграђана о бесплатним садржајима које организује Општина.

 

Заинтересовани сениори који желе да буду чланови ове Заједнице, могу се пријавити путем меила: volonterski.servic@zvezdara.org.rs и уторком и четвртком од 9 до 14 часова на контакт Волонтерског сервиса 011/286 44 26.

 

За све учеснике радионице Општина је обезбедила пригодне поклоне.

 

У четвртак 29.септембра програм Дана сениора на Звездари наставља се здравственом трибином „Како дочекати и како проживети старост“, у просторијама Удружења пензионера Старо Миријево, Витезова Карађорђеве звезде бр.22, у 16 часова, и представом Сениор театра „Генерална проба живота“ у 19 часова на Великој сцени Месне заједнице „Липов лад”, Булевар краља Александра 298. Улазнице су бесплатне.