Професoрка и песникиња  Милена Исаиловић, волонтерка, у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре одржала је креативну и едукативну радионицу за све оне који који воле да читају, као и оне који имају недоумицу како и зашто треба читати. Инспирација на радионици била је књига  Зорана Богнара „Течни кристал“ која је обухватила размишљања седамдесет седам писаца и стваралаца о човеку, животу, књижевности, љубави као својеврсна ризница мудрости и лепоте људске душе.

 

Позиву да истог дана узму учешће у Хуманитарном базару „Књига као лек“ одазвало се двадесетак суграђана, волонтерке и запослени у Општини Звездара који су донирали књиге из своје личне библиотеке. Акција је имала за циљ да њени, као и учесници радионице, размене литературу али и да буду хумани на тај начин што поклањају  књиге које су прочитали онима који нису у могућности да себе обрадују нови штивом.

 

Сакупљене и  „неразмењене“ књиге наредних дана биће прослеђене штићеницима Прихватилишта за одрасла и старија лица у Кумодрашкој 226а.

 

За дародавце у књигама Волонтерски сервис Звездаре је припремио поклоне- уникатне букмаркере настале на креативним радионицама Сервиса.