Више од 200 малишана узраста од 3 до 13 година учествовало је на радионицама Волонетерског сервиса Звездаре на 17. Карневалу бродова који је одржан на тему „Чувајмо наше реке“.

 

Са много креативности, озбиљности и радости, деца су исписивала поруке на припремљеним бродовима и рибама од картона, као и разнобојним папирнатим бродовима које су правили после кратке обуке. Део радова је завршио на импровизованој изложби, а део су понели као успомену са овог догађаја. Неке поруке су завршиле симболично у пластичним флашама које нису бачене у реку. Радионице на Савској променади, у чијој реализацији су учествовале волонтерке Сервиса Сунчица, Милена, Зорка, Евица, Драгана, Јелена и Наташа, су биле прилика за упознавање, дружење, разговор зашто су важне реке и зашто треба да их чувамо, као и креативност и учење нових вештина.

 

Поред малих Београђана, у радионицама су учествовали и малишани из Прихватилишта за децу Београда, као и деца која ових дана бораве у Београду као туристи. Најмлађи су заједно својим цртежима, порукама и радовима показали да знају колико су важне реке за путовања, пловидбу, пливање и уживање у води и зеленилу око ње и да је због тога важно да их чувамо. Ништа мање нису били заинтересовани ни родитељи, баке и деке, који су се често придруживали да и сами науче, или се подсете, како се праве бродови од папира и старих новина.

 

Волонтерски сервис Градске општине Звездара је учествовао на овој манифестацији на позив Туристичке организације Београда. Материјал за радионицу је обезбедила Градска општина Звездара.