У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре одржана је редовна месечна супервизија волонтирања у кућним условима, Саветовалишту за појединце и породице, радионичарских и едукативних активности. После дуже паузе, због актуелних епидемиолошких услова, волонтери су се окупили у Сервису који називају „својом другом кућом“ и разменили искуства, попунили годишњу евалуацију о волонтирању у години која измиче  и, с радошћу,  провели краће време у дружењу.

Била је то права прилика и за посету Иве Ераковић, председнице Пријатеља деце Србије, недавног донатора различитих средстава за хигијену, чији поклони су подељени након супервизије. Председница Пријатеља деце Србије је одала признање волонтерима на драгоценој помоћи нашим невидљивим суграђанима и изнела искуство организације на чијем је она челу у заштити најмлађих, посебно када је реч о ургентној социјалној заштити. Она је нагласила колико су волонтирање и солидарност важни не само за оне којима се помаже већ и за саме помагаче.

У складу са праксом Волонтерског сервиса и одговарајући на потребе и оснаживање волонтера, након супервизије реализована је едукација у сарадњи са Мином Алексић, арт терапеутом и председницом  Удружења Простор. На интерактивној радионици у којој су коришћене технике релаксације, арт терапије и телесне свесности, волонтери су имали прилику да утврде да ли су под стресом и да се мотивишу да пронађу ефикасне начине за опуштање и смањење стреса. Био је то час слободног цртања и „разговараоница“ о ситуацијама које нам доносе добро расположење и опуштање. Највише је било цртежа са морским мотивима и природом.

Поред месечних награда и превоза које  волонтерима редовно обезбеђује Општина Звездара, за гошће на супервизији Иву и Мину, Волонтерски сервис је обезбедио поклоне- шоље и предмете настале на креативним радионицама Сервиса. Волонтерима су подељене и карте за представу „Сама је тражила“, поклон Општине и Пан театра.

Током новембра месеца, волонтери Сервиса су бринули о око 250 корисника од којих је 50 у кућним условима. Реализоване су бројне едукативне и креативне радионице- Обука на мобилним телефонима за сениоре, Школа сликања, Књига као лек, Креативне радионице кројења и шивења, декупаж, опремање плаката са порукама за 2022.годину који ће бити изложени у Галерији „Миљковић” у децембру. Посебно је био значајан рад Саветовалишта за појединце и породице и едукација намењена волонтерима, помагачима и суграђанима свих генерација  о препознавању првих симптома насиља и предузимању првих, најважнијих корака у заштити од насилног понашања.