На трибини поводом реализације пројекта „Београд башта“која је одржана у сарадњи ГО Звездара и Града Београда а која је изазвала велику пажњу јавности, присуствовали су председник ГО Звездара Владан Јеремић, главни урбаниста Града Београда Марко Стојчић, и извршни директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Марија Лековић.

 

Марија Лековић је указала да су остварени сви предуслови да простор “Београд башта“ остане зелена јавна површина. Она је навела да су следећи кораци проглашење јавног интереса, формирање парцеле и решење о експропријацији, након чега отпочиње пројектовање и реализација пројекта. ПДР  усвојен је у рекордном року уз сагласност свих градских комуналних предузећа, рекла је Лековић.

 

Марко Стојчић је потврдио да је парцела на којој  се налази „Београд башта“  ПДР-ом Београда предвиђена за зелену јавну површину и да ту неће бити изградње стамбеног објекта. Он је обавестио присутне грађане и да је у плану проширење Булевара краља Александра на потезу од Цветкове пијаце до окретнице у Устаничкој улици.

Када је реч о идеји проширења трамвајског саобраћаја од Устаничке улице до Малог Мокрог Луга, Стојчић је рекао да то није могуће због недовољног броја путника на шта указују анализе Саобраћајног факултета  и Секретаријата за саобраћај.

 

Присутни грађани постављали су питања и давали предлоге у вези пројекта „Београд башта“.