Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, у сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда организовало је 11. пут традиционалну манифестацију „Игре без граница на води“ која се одржала на базенима СЦ „Олимп Звездара”.

Отварајући манифестацију члан Већа Општине Звездара Станко Радовановић је рекао да Градска општина Звездара посебну пажњу поклања потребама особа са инвалидитетом и реализацији њихових програма, па је тако, између осталог, и базен са хидрауличном столицом у СЦ „Олимп-Звездара” прилагођен потребама особа са инвалидитетом, у Општини ради тумач за знаковни језик, а за ове наше суграђане  основана је и општинска Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом. Он је додао да ће Општина Звездара и даље помагати реализацију програма и пројеката који су везани за особе са инвалидитетом.

Догађају су присуствовали и чланови општинског ВећаМирослав Лазић и Виолета Филип.

Пандемија вируса ковид 19 је у великој мери утицала на одзив такмичара, тако да је ове године забележен мањи број учесника него претходних. Најбројнији су били корисници Друштва за ментално недовољно развијене особе општине Звездара.

Учесници су имали прилику да учествују у занимљивим спортским активностима које су биле реализоване око базена (полигони, боћање, пикадо, кошарка, бадминтон,…), а игре су осмишљене тако да су све особе са инвалидитетом, без обзира на врсту инвалидитета, могле да учествују.

Манифестацијом, чији су главни покровитељи ГО Звездара и Секретаријат за спорт и омладину града Београда, је уједно обележен и завршетак летње сезоне на базенима СЦ „Олимп-Звездара”.