Волонтерски сервис Звездаре организовао је за суграђане који имају проблем са отежаним кретањем, као и превентивно да не би дошло до таквог стања, час јоге  под називом „Јога код куће“.

 

Душица Томић, волонтерка и лиценцирани јога тренер, кроз објашњења и едукацију  са вежбама, водила је заинтересоване суграђанке током  часа опуштања корисним за наше мишиће, дух и мозак.

 

Ове вежбе је могуће изводити и на столици у кућним условима или радном простору, као користан предах од дугог седења у истом положају пред компјутером. Вежбање на столици је посебно важно из безбедносних разлога  за оне који немају довољно кондиције и капацитета  у свакодневном кретању.

 

Радионица има за циљ да полазницима омогући основне и корисне савете о најједноставнијим вежбама  и промовише редовне физичке активности као корисну дневну рутину. За вежбу није потребна посебна опрема, довољно је да на час јоге дођу у удобној одећи и обући.

 

Следећа вежба јоге у Волонтерском сервису заказана је за среду 1. марта,  у 9 часова. Улаз је слободан, али лимитиран на 15 полазника. Будући да има још слободних места, позивамо заинтересоване суграђане свих генерација да се пријаве на број телефона 011/286 44 26 уторком и четвртком од 9 до 14 часова или путем меила: volonterski.servis@zvezdara.org.rs.

Радионица се одржава у Волонтерском сервису, Булевар краља Александра 395 (поред старе окретнице трамваја или некадашње робне куће „Клуз”) у термину од  9  до 10  часова.