Финално вече и додела награда Прва звездица у оквиру другог Фестивала дечијег глумачког стваралаштва у филмовима и ТВ серијама ФЕДЕГ одржано је у препуној сали Месне заједнице „Липов лад”. Манифестација која је једина тог типа у Србији одржана је под покровитељством ГО Звездара и уз подршку Градског секретаријата за културу.

 

Селекторска комисија, на челу са новинарком и ТВ критичарком Мери Билић, препознала је таленат и креацију у запаженим глумачким ролама шесторо деце глумаца: Тамаре Налбантјан у серији „Вера”, Василија Турчиновића у серији „Бунар”, Мионе Илов у филму „Мрак”, Петре Семиз у серији „Лако је Ралету”, Милице Станковић у филму „Олуја” и Јане Тодоровић у филму „Света Петка – Крст у пустињи”.

 

Награде су уручили заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић, оснивач ФЕДЕГ фестивала Ненад Миленковић, Мери Билић, Весна Станојевић, Јована Радовановић и Дејан Дабић.

 

Оснивач ФЕДЕГ фестивала Ненад Миленковић је честитао награђенима рекавши да је Фестивал покренут прошле године са жељом да се афирмише марљивост и таленат деце глумаца, јер су деци  која добијају Прву звездицу узори наше глумачке величине које су, такође, каријере започеле као деца, а добитници Прве звездице ће бити узор деци која желе да се отисну у свет глуме.

 

Глумица Весна Станојевић се обратила присутнима и захвалила организаторима на слуху који су показали организацијом ове манифестације, јер Београд заслужује да има овакав догађај који афирмише младе глумачке таленте.

 

Награђена деца глумци истакли су како им ова награда пуно значи, јер ће их подстаћи да и даље марљиво уче и стичу нова знања о свету филма и ТВ серија која ће бити значајна за њихове нове улоге.