Књижевно вече љубавне поезије под називом „Женама Звездаре“ одржано је у сали Месне заједнице „Липов лад”, Булевар краља Александра 298, пред великим бројем заинтересованих посетилаца.

 

Догађају су присуствовали председник и заменик председника ГО Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Марко Јовић, као и члан Градског већа задужен за културу Фадиљ Еминовић.

 

Владан Јеремић је, у име Градске општине Звездара, поздравио присутне и рекао да захвалност и поштовање женама треба показивати сваки дан, али да организацијом овог догађаја Општина жели да обележи и Светски дан жена.

„Причињава нам задовољство што смо, у низу културних догађаја које организује Општина, организовали и овај на коме наступају три успешне лекарке, а који је првенствено намењен женама”-рекао је Владан Јеремић.

 

Посетиоци су током ове књижевне вечери имали прилике да уживају у стиховима поезије две песникиње, Ане Смиљанић и Невенке Величковић, као и у програму у коме су у музичком делу наступили др Андријана Марић и Дејан Ађанчић, а стихове су казивали драмски уметник Владимир Стојковић Феба и глумица и новинарка Драгана Ракочевић, која је и водила програм.

 

Ана Смиљанић је овом приликом презентовала своју дуалну љубавну поезију, а Невенка Величковић своју збирку „У пепелу нада”, која је настала поводом страдања српског народа од стране шиптарских екстремиста 2004. године у мартовском погрому.

 

На крају програма учеснице су награђене накитом модне дизајнерке и костимографкиње Дијане Вукосав, познате под именом Ди Харфа, која је присуствовала догађају.

 

Биографије песникиња:

Ана Смиљанић, књижевница, специјалиста педијатрије, мастер менаџер у Систему здравствене заштите, ради у Институту за неонатологију. Рођена је у Чачку. Проглашена је за „Песникињу године“, 2017. године, испред Арте асоцијације – међународног удружења уметника. За своје књижевно стваралаштво, награђена је у земљи и иностранству.

Члан је Удружења књижевника Србије и Српског лекарског друштва.

Спец.др Невенка Величковић, в.д. директора ДЗ Вождовац, специјалиста ендодонције, рођена је у Приштини. Књига „У пепелу нада” је њен првенац