Осму годину за редом, Градска општина Звездара организује припремну наставу за полагање мале матуре. Ове године настава је организована он лајн, и трајaће 11 недеља, викендом у трајању од по два сата.

Према речима председника ГО Звездара Владана Јеремића, циљ је био да се ове године изађе у сусрет свим заинтересованим ученицима и у томе се и успело. Бројка од хиљаду деце која присуствују припремама је импозантна уколико се узме у обзир да је пре 7-8 година када је Општина први пут организовала наставу за припрему мале матуре, било само 200 ученика и да је увек постојало веће интересовање од могућности. Он је истакао да наставу Top of Form реализују професорке са великим педагошким искуством и знањем. Професорка математике је пре две године проглашена за најбољег професора математике у Србији док професорка српског језика има богато искуство у настави“, рекао је Јеремић.

Наставне садржаје српског језика и математике старијих разреда основне школе наставнице реализују преко YouТube стриминга, док постављају питања и решавају тестове преко YouТube-а и Google drive алата, а на питања се одговара у реалном времену. Примера ради само у суботу наставница математике одговорила је на 100 порука. Према информацијама које смо добили, родитељи су врло задовољни што деца имају могућности да присуствују настави и што могу да користе снимљене наставне садржаје до јуна.