Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић данас је уручио гусеничар-помагало за превазилажење архитектонске баријере родитељима шестогодишње Искре Цвијовић оболеле од церебралне парализе и квадриплегије.

 

Јеремић и мајка Биљана потписали су уговор о додели на коришћење гусеничара како би мала Искра могла несметано да похађа предшколски програм и одлази са родитељима на бројне терапије и прегледе.

 

Поздрављајући Искрине храбре и упорне родитеље, Биљану и Сашу, Владан Јеремић је рекао да Општина не може трајно да реши бројне проблеме са којима се родитељи болесне деце сусрећу у свакодневном животу, али да својом социјалном политиком свакако настоји да помогне у решавању бар неких њихових проблема од којих је несметано кретање веома важно.

 

Биљана и Саша Цвијовић су се захвалили Општини на помагалу које ће им много помоћи у бризи за Искрино здравље и социјализацију.

 

Ово је наставак праксе пружања помоћи и подршке особама са инвалидитетом са регулисаним пребивалиштем/боравиштем на територији Звездаре, а додела гусеничара је обављена након избора корисника после јавно спроведеног конкурса.

 

Помагало које је данас додељено на коришћење је 12. гусеничар који је Општина доделила од 2013.године својим суграђанима са инвалидитетом. Лица којима је уређај додељен на коришћење у обавези су да обезбеде асистента/пратиоца који ће руковати помагалом, а Искрини родитељи ће већ наредних дана проћи  инструкције овлашћеног лица у руковању помагалом, што  је, такође, обезбедила Општина.