Градска општина Звездара и њена Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом, у петак 3.децембра у 12 сати, традиционално обележавају Међународни дан особа са инвалидитетом, скретањем пажње и подизањем свести појединаца и шире јавности о проблемима, правима и положају суграђана са неким обликом инвалидитета. Манифестација се одржава у Скупштинској сали на 1.спрату у згради Општине, Булевар краља Александра 77.

У првом делу програма психолог и терапеут Јелена Вулић, која води звездарску Канцеларију за помоћ особама са инвалидитетом, представиће рад Канцеларије, као и резултате анкете која је реализована током новембра месеца са циљем да мапира приоритетне проблеме особа са инвалидитетом и њихових породица. Добијени резултати су драгоцени за планирање будућих активности Канцеларије, као и цивилног сектора на Звездари чији рад је фокусиран на проблеме ове популације.

У другом делу манифестације удружења грађана, чије активности је Општина суфинансирала у 2021.години, представиће садржај и резултате својих пројектних активности.

За све учеснике и госте Општина је припремила пригодне поклоне и користан инфо материјал.

Обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом биће реализовано у складу са актуелним епидемиолошким мерама.