Настављајући традицију обележавања важних датума у свакодневном животу својих суграђана, Градска општина Звездара и ове године организоваће активности којим настоји да скрене пажњу јавности на проблеме суграђана са инвалидитетом.  Тема овогодишњег обележавања 3.децембра-Међународног дана особа са инвалидитетом је „Трансформативна решења за инклузивни развој: улога иновација у подстицању приступачног и праведног света“.

 

У складу са тим, у петак 2. децембра од 12,00 до 14,00 часова у Скупштинској сали Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77,  организоваће се Панел дискусијa на тему „Иновације за инклузивни развој у области запошљавања и спорта – улога у смањењу неједнакости“. Део панела биће посвећен томе како помоћи онима који имају психијатријске или друге облике сметњи које се не виде на први поглед, а важна је њихова интеграција у друштво.

У панелу ће учествовати Марко Јовић, представник Градске општине Звездара, Јагода Планојевић, председница Друштва за спорт и рекреацију Звездара, Бобан Величковић, председник Удружења „Гледамо срцем“, Јасмина Еркер, координаторка Удружења за помоћ МНРО Звездара, Гордана Пушара, председница Удружења особа са инвалидитетом Београд и Мина Алексић, председница Удружења „Простор“.

 

Модераторка панела је Јелена Вулић, дипл. психолог, Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом Градске општине Звездара.

 

Други део програма одржаће се у истом термину од 12,00 до 14,00 часова у холу Градске општине Звездара где ће бити постављени инфо пултови социјалних партера на којима ће грађанима бити на располагању инфо материјал о постојећим и доступним програмима подршке особама са инвалидитетом и њиховим породицама, а који се реализују бесплатно током године.

Улаз је слободан.