Уочи предстојећих празника, настављајући праксу пружања помоћи социјално угроженим суграђанима, претходних дана Општина је поделила помоћ доделом пакета са основним хигијенским средствима намењеним за 150 пoјединаца и породица.

Помоћ је намењена суграђанима који су се претходних месеци обраћали Општини за помоћ и налазе се на активној евиденцији социјално угрожених појединаца и породица, за које је Градска општина Звездара обезбедила средства из буџета за 150 пакета са основним средствима. Пакети за хигијену су подељени  у холу зграде Општине  у складу са епидемиолошким мерама. За непокретне и полупокретне суграђане организована је достава до кућног прага.

Дoк су преузимали пакете у згради Општине, присутне суграђане је поздравио председник Градске општине Звездара Владан Јеремић речима да Општина не може да реши све њихове егзистенцијалне проблеме, али да овим гестом жели да им покаже да мисли на њих, а то ће чинити  и наредних месеци ове године.

У пакетима су се нашли: прашaк за прање веша, шампон за косу, детерџент за   судове, сапун за прање руку, крема за руке, алкохола од 70% за дезинфекцију, паста за зубе,….

Помоћ угроженим суграђанима у пакетима реализује се на  основу Статута Градске општине Звездара („Службени лист града Београда“ број 124/19) , члан 14, тачка 33,  на тај начин што Градска општина Звездара    помаже развој различитих облика самопомоћи и солидарности са лицима са посебним потребама, као и са лицима која су суштински у неједнаком положају са осталим грађанима и  подстиче активности и пружа помоћ организацијама особа са инвалидетом и другим социјално-хуманитарним организацијама на свом подручју.

Набавка ових добара је у складу са Програмом унапређења социјалне заштите на територији ГО Звездара у 2021. години.