Градска општина Звездара, на основу плана који је договорен са градким јавним комуналним предузећима, наставља са реализацијом инфраструктирних радова на више локација на тероторији општине. Завршетком ових радова становници  Звездаре добиће боље услове за квалитетнији живот.

Поводом инфраструктурних радова који су тренутно у току председник ГО Звездара Владан Јеремић је рекао да ће Општина наставити да и даље реализује радове који треба да побољшају квалитет живота становника Звездаре: „Општина Звездара ће, као и у претходном периоду, настојати да у сарадњи са градским службама обезбеди средства за реконструкцију и изградњу инфраструктуре на општини, а тиме и лепши и квалитетнији живот за своје суграђане.”

Тренутно су у завршној фази радови на комплетној реконструкцији коловоза и тротоара у улици Војводе Бране, а започети су радови на скидању старог асфалта у улицама Јована Ћирилова и Долачкој, које ће ЈКП „Београд пут”, такође, реконструисати.

Изградња канализационе мреже се обавља у Идријској улици код Звездарске шуме. Прошле године је изградња канализационе мреже завршена у Звездарској и Волгиној улици, па ће завршетком радова у Идријској и прикључењем домаћинстава на канализациону мрежу бити решен дугогодишњи проблем становника овог дела општине.

Поред наведеног, у току су и радови на уређењу простора Петог паркића, који се врше по жељама станара Лиона, након њихове вишегодишње борбе да добију своју зелену оазу.