Градска општина Звездара и ове године се придружује глобалној светској кампањи „16 дана активизма против насиља над женама“ коју обележава 1700 организација у више од 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра Међународним даном људских права. Трибине, предавања, радионице, представе и различите врсте едукација које ће бити одржане током 16 дана женског активизма усмерене су ка свим становницима Звездаре са циљем, пре свега, превенције, препознавања насиља и оснаживања жена.

 

У складу са кампањом Градска општина Звездара је припремила следеће активности:

 

-„Ненасилно решавање конфликата“ – радионица која има за циљ да се избегну конфликти а то је могуће само ако се стекну одређени предуслови за ненасилно понашање у конфликтним ситуацијама.

 

-„Средњошколске симпатије и љубав“ – радионица која садржи низ предлога које се методе могу примењивати у којој фази одрастања и сазревања, колико избор партнера зависи од нас самих и која даје одговоре и могућности препознавања проблема и исправљања погрешака.

 

-„Емоционални односи и партнерске везе“ – предавање којим желимо да подигнемо свест младих о томе какав је значај емоција у партнерским и другим односима, колико је љубав важна за добре партнерске и другде односе.

 

-„Изабери“ је позоришна представа и трибина којом желимо да прикажемо последицу узимања дроге од најслабије до трагичне. Трагичност узимања дроге на сцени тумаче ликови који приказују патњу наркоманке од првог узимања дроге до момента када је бирала између живота и смрти, која је одлучна да се лечи.

 

Градска општина Звездара ће благовремено објавити информације о датуму и времену одржавања планираних активности.