Заменик председника Градске општине Звездара Драгана Ђурић посетила је Основну школу „Павле Савић” у Миријеву, у којој је поводом међународне кампање „16 дана активизма против насиља над женама”, изведена позоришна представа „Изабери“, у којој су приказане последицу узимања дроге, и трибина.

 

Драгана Ђурић је поздравила ученике и наставнике школе и захвалила директору Милану Крстићу на показаном интересовању да се школа укључи у кампању која се реализује у више од 100 земаља света.

„Градска општина Звездара дуги низ година различитим догађајима обележава ову глобалну кампању која је посвећена превенцији насиља над женама. Међу активностима као што су трибине, предавања и радионице којима се Општина Звездара укључује у овогодишњу кампању је и представа „Изабери”, у којој троје глумаца представља трагичност узимања дроге”-рекла је Драгана Ђурић и позвала присутне да погледају поучну представу након које је предвиђена трибина.

 

Директор школе Милан Крстић је захвалио Драгани Ђурић и Општини Звездара на организацији овог догађаја и рекао да зна да ће људи који су дошли у школу бити задовољни на који начин ће ученици реаговати на ову представу.

 

Након представе, која је одиграна пред пуном салом и у којој су се у улогама лекара-неуропсихијатра, наркомана и наркоманке нашли глумци Драгана Ракочевић, Ранко Горановић и Миомира Ракочевић, која је говорила о трагичности узимања дроге и патњи наркомана, одржана је трибина на којој је о штетности узимања дроге са ученицима разговарао дефектолог који је, између осталог, рекао да синтетичке дроге могу да доведу до трајног губитка свести и „срећу је лако добити, а још лакше изгубити”.